Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΑΝ;

Μόλις γύρισα από την μαθητική παρέλαση του Δήμου μας. Εδώ τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα από αυτά που βλέπω στην τηλεόραση και διαβάζω στο διαδίκτυο.
Βέβαια δεν έληψε και εδώ η παρέμβαση των γνωστών "αντιδραστικών". Ένα μπλόκ περίπου 80 ατόμων ήθελε να κάνει το σόου του. Μπροστά ένα πανό με θέμα δεν πληρώνω. Πιο πίσω μερικοί ντυμένοι φυλακισμένοι να μοιράζουν κάποια έντυπα. Όταν πήγα κοντά και είδα την ομάδα αυτή, είδα γνωστές φάτσες της περιοχής και γύρισα σε διάφορες εικόνες στο μυαλό μου πολλά χρόνια πριν.
Τους θυμάμαι στα μαθητικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο να διαμαρτύρονται για τον τακτικό Εκκλησιασμό.
Τους θυμάμαι να απαξιώνουν τις παρελάσεις και να προτρέπουν όλους τους συμμαθητές μας να μην συμμετέχουν στην παρέλαση αλλά "να πάμε να πιούμε καφέ που θα έχει και κόσμο". αμφιβάλω αν έστω και μια φορά είχαν πάρει μέρος ή έστω, αν είχαν παρακολουθήσει μία παρέλαση.
Τους θυμάμαι να οργανώνουν φανατικά την πορεία για την γιορτή του Πολυτεχνείου.
Τους θυμάμαι πάντα να φωνάζουν "λεφτά για την παιδεία" αλλά όταν γινότανε κινητοποίηση για διάφορα συγκεκριμένα θέματα στο σχολείο μας να απέχουν.
Τους θυμάμαι να απέχουν από όλες τισ συγκεκριμένες διαμαρτυρίες για την αναβάθμιση του σχολείου μας.
Τα χρόνια πέρναγαν και τους έβλεπα κατά καιρούς κάτω από διάφορες ιδεολογικές στέγες να μοιράζουν έντυπα έναντια στην δεξιά πολιτική, στο κεφάλαιο, στην ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ κλπ
Μεγάλωσα, παντρεύτηκα απέκτησα δυο παιδιά, συνεχίζω να ζω στην ίδια γειτονιά και κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Έτσι λοιπόν βλέπω τα ίδια πρόσωπα στα ίδια πόστα να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μην παραστεί στην παρέλαση, να γυρίσουν το κεφάλι από την άλλη, να διώξουν τους επίσημους, να μην παρελάσουν με σημαίες και διάφορες τέτοιες επαναστατικές προτάσεις.
Η απογοήτευσή μου έγινε μεγάλη όταν έβλεπα κόσμο να δέχεται με ενθουσιασμό τα λόγια τους και τις παροτρύνσεις. Μα δεν θυμάται ο κόσμος γιατί βγήκε στους δρόμους σήμερα; Τι γιορτάζει; Ποιοι πολέμησαν για να ζούμε σήμερα και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας; Ποιοι είπαν το ΟΧΙ; Αυτοί λοιπόν γιορτάζουν σήμερα, αυτοί γιορτάζουν και την 25η Μαρτίου, αυτοί που αγαπάνε αυτόν τον τόπο, που έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα, την πίστη τους και τις αξίες που μας διδάξανε οι προγονοί μας. Αυτοί λοιπόν κάνουν παρέλαση, που έχουν Εθνικό φρόνημα και Πατριωτικό ιδεώδες.
Σήμερα ζούμε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Από την μία η πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, από την άλλη η κάκιστη και επικίνδυνη κυβέρνηση που είναι ανίκανη να χειριστεί το ελάχιστο.
Αυτήν την αδυναμία βρίσκουν έδαφος να την εκμεταλλευτούν όλα εκείνα τα κατακάθια του ελληνισμού προκειμένου να προωθήσουν το σχεδιασμό μπαχαλοποίησης της Ελλάδος. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Καθώς μισούν και φθονούν ό,τι είναι ελληνικό, δράττουν σήμερα την ευκαιρία να αλώσουν σημαντικά τμήματα της κοινωνίας που είναι απογοητευμένα και εξοργισμένα από τον πολιτικό κόσμο, δίδοντάς καταστάσεις που προκαλούν αναστάτωση για να τα γοητεύσουν.

Όσοι ικανοποιούνται που χάλασαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν πως η ικανοποίηση είναι πρόσκαιρη, Προσέβαλαν την μνήμη των Ελλήνων ηρώων μας και εν τέλει την Εθνική μας περηφάνεια.

Την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της διεξαγωγής των στρατιωτικών και των μαθητικών παρελάσεων αποδεικνύει άνευ άλλου το μένος των αριστερών απατρίδων να τις καταργήσουν.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μνημόνιο και μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για τις αποφάσεις της ολονύκτιας Συνόδου Κορυφής, με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να αρνείται την ενισχυμένη εποπτεία, άποψη, την οποία «καταρρίπτει» το κείμενο της Συνόδου.
Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μόνιμη ενισχυμένη εποπτεία της τρόικας στη χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε και το ανακοινωθέν, στο οποίο, επισημαίνεται ότι «οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση». Ειδικότερα, το κείμενο σημειώνει ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Υπογραμμίζεται ακόμη, ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος , η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της τρόικας θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.
Από τη πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είδα πουθενά να γράφεται στην συμφωνία ότι θα έχουμε επιτρόπους στα υπουργεία. Αυτό που είπε και η κ. Μέρκελ είναι ότι εμείς θα έχουμε την ευθύνη για να εφαρμοστούν όλα αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Βεβαίως οι δανειστές μας θέλουν την επιτυχία μας και ζητάμε την στήριξη τους. Εμένα δεν μου αρέσει κάθε τρεις μήνες να γίνεται αυτό το σόου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας συνέχεια και όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητάμε και να βρίσκουμε λύση. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα κανένας άλλος».
Το τελικό κείμενο της Συνόδου, πάντως, «καταρρίπτει» τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, μιλώντας στον NET fn, ανέφερε ότι «δεν μπαίνει καμία υπόνοια πουθενά, που να μπορεί να θεωρηθεί, προσβλητική ή μειωτική, προς τα ζητήματα κυριαρχίας».
Στην πραγματικότητα, το άρθρο 27 αναφέρει κατά λέξη: «Συμφωνούμε, επίσης, ότι διασφαλίζεται στενότερη παρακολούθηση και περαιτέρω επιβολή της νομοθεσίας με τους εξής τρόπους:
α. για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, στα οποία εφαρμόζεται διαδικασία υπερβολικού ελλείματος, η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα μπορούν να εξετάζουν τα σχέδια εθνικών προϋπολογισμών και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και να γνωμοδοτούν επ’ αυτών πριν από την έγκρισή τους από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια. Επιπλέον, η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών και, εάν απαιτείται, θα προτείνει τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους.
β. στην περίπτωση αποκλίσεων κατά την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής, θα εφαρμόζεται στενότερη παρακολούθηση και συντονισμός της εφαρμογής του».Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, εδώ.
Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι «με τις αποφάσεις που πήραμε εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα στην Ευρώπη», σημειώνοντας ότι η μείωση του ελληνικού χρέους θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ώστε να γίνει βιώσιμο. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι οι αποφάσεις είναι πιο καθαρές από εκείνες της 21ης Ιουλίου.
Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγή των Συνθηκών με τρόπο που θα αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου με τις οποίες θα καθιερωθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης των 17 «ανεξάρτητα» από την Ε.Ε. των 27, αλλά και η οικονομική διακυβέρνηση, με ανάπτυξη κοινών οικονομικών πολιτικών, ποινές για τις παρεκκλίσεις και έλεγχο των προϋπολογισμών στις Βρυξέλλες πριν κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια.Χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ είπε ότι στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης θα γίνονται συστάσεις προς τα κράτη μέλη, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις.


Αυτό είναι το ρεζουμέ του "κουρέματος".
Το 2020, θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το άφησε ο Καραμανλής. Υποθηκεύσαμε την εθνική κυριαρχία, διαλύσαμε την κοινωνική συνοχή, πετσοκόψαμε μισθούς και συντάξεις, στραγγίξαμε την αγορά από την υπερφορολόγηση, πνίξαμε την επιχειρηματικότητα, φέραμε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009. Το 2020 !

Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των άπειρων άστοχων χειρισμών αυτής της τραγικής κυβέρνησης. Η οποία θα συνεχίσει να επιβάλλει άγρια λιτότητα και να φέρνει κάθε μήνα ένα νομοσχέδιο "μέτρων", για να μπορεί να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα. Με δεδομένη την αδυναμία της να φορολογήσει τους έχοντες και κατέχοντες, θα την πληρώσει πάλι η ήδη εξαθλιωμένη μεσαία-μικρή τάξη, που θα πεινάσει.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΠ-ΠΑΠ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΝΕ...ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Επειδή οι κύριοι της διπλανής φώτο χασκογελάνε, να του θυμίσουμε τα χάλια τους μήπως και σοβαρευτούν επιτέλους:12/10/2011 - Καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση:
Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2011Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης ανήλθε σε 19.231 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 18.504 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 35.257 εκατ. ευρώ, από 36.175 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυξήθηκαν σε 53.077 εκατ. ευρώ, έναντι 48.894 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010.


Πάρτε και τον πίνακα αχαϊρευτοι:





Και επειδή οι άρρωστοι που συνεχίζουν να αγνοούν την πραγματικότητα θα πούνε: "Ναι αλλά τα νούμερα του Καραμανλή ήταν χειρότερα" έβαλα σε κύκλο ένα μόνο στοιχείο μπας και καταλάβουν πως ωραιοποιούνται τα νούμερα χωρίς να αλλάζει τίποτα καθώς οι ΠΑΣΟΚοι συνεχίζουν να ξεκοκαλίζουν το Κράτος: Οι δημόσιες επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 5,3 δις... αυτή και κάτι ψιλοπράματα είναι όλο και όλο το "συμμάζεμα" που έκανε το ΠΑΣΟΚ...Σταμάτησε δηλ. τα Δημόσια Έργα και καθάρισε...

dexiextrem.blogspot.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ



Στο μνημονιακό κανάλι, πραγματικά η κα Ακριβοπούλου αποτελλεί φωτεινό παράδειγμα δημοσιογράφου που ξέρει το λειτούργημα της ενημέρωσης να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο, σε σχέση με όλους τους εντεταλμένους δημοσιογραφίσκους που σκοπός τους είναι η προάσπιση των συμφερόντων των αφεντικών τους, πολλές φορές πατώντας επί πτωμάτων.





Δείτε το κλιπ που σε 3 σχεδόν λεπτά τα λέει όλα:











Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 1922 ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ 6 ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 1922 συνέβη κάτι πρωτοφανές στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί συνέρρευσαν περίπου εκατό χιλιάδες άνθρωποι με κάθε πρόσφορο μέσον∙ περπατώντας, με τρένα, τραμ, άμαξες και αυτοκίνητα. Φοιτητές, εργάτες, έμποροι, βιομήχανοι, δημόσιοι, υπάλληλοι, αξιωματικοί, επαγγελματίες, γέροι, νέοι, παιδιά, πρόσφυγες, τραυματίες πολέμου, πρόσκοποι, ιερωμένοι, σχεδόν όλη η Ελλάδα εκστράτευε για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και να βροντοφωνάξει «Θάνατος εις τους ενόχους και Δημοκρατία εις την Ελλάδα».
Το κλίμα είχε καλλιεργηθεί έντεχνα από την Επαναστατική Επιτροπή, η οποία εμφανίστηκε στα πλήθη από τον εξώστη της Βουλής, ακριβώς πάνω από εκεί όπου σήμερα βρίσκεται ο Άγνωστος Στρατιώτης. Στρατιωτικά αεροπλάνα έριχναν προκηρύξεις συμπαράστασης του Στρατού και του Στόλου στον λαό. Όλοι ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των «εχθρών της πατρίδος» που ευθύνονταν για την κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου και τη διεθνή καταδίκη της Θράκης.
Ο αρχηγός της Επαναστατικής Επιτροπής, Συνταγματάρχης Στυλιανός Γονατάς και από τα μέλη της ο Νικόλαος Πλαστήρας, ανακοίνωναν την τιμωρία των ενόχων, ενώ τα πλήθη τούς διέκοπταν φωνάζοντας «Θάνατος» και «Κρεμάλα». Κοντά τους οι Αχιλλέας Πρωτοσύγγελος και Λουκάς Σακελλαρόπουλος. Ποτέ στην ελληνική Ιστορία δεν είχε γίνει τόσο μεγάλη συγκέντρωση. Η κυκλοφορία διακόπηκε σε όλη την πόλη και ενώ η κεφαλή της συγκέντρωσης βρισκόταν στο Σύνταγμα, η ουρά της έφθανε στην Ομόνοια. Πραγματικά ανθρώπινα κύματα, συνοδευόμενα από στρατιωτικές μουσικές και ζητωκραυγές, πλημμύρισαν το κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας, όπου γυναίκες από τα μπαλκόνια τούς έραιναν με λουλούδια.
Τα Ψηφίσματα παραδόθηκαν στον Πρωθυπουργό της Επαναστατικής Κυβέρνησης Σωτήριο Κροκιδά. Το Επαναστατικό Κίνημα ζητούσε αίμα για να γίνει αρεστό στον εξοργισμένο λαό. Κάτω από την πίεση της λαϊκής αγανάκτησης, στήθηκε Έκτακτο Στρατοδικείο και σε τριάντα έξι ημέρες όλα είχαν τελειώσει. Στις 15 Νοεμβρίου 1922 εκτελέσθηκαν στο Γουδή οι Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Νικόλαος Στράτος, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης και Γεώργιος Χατζηανέστης.


mikros-romios.gr

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ













ΟΦΗ- ΑΕΚ


Η Ελλάδα στα γήπεδα αναστενάζειΠΑΟ- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

http://107.20.137.49/?h=283&w=430&src=http://www.newsit.gr/files/Image/23-10-2011/PANONEASMYRNH.jpgΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΣΦΠ

αλλά ρεσιτάλ ,όπως συνήθως, τα παόκια την Πέμπτη το βράδυ...... http://www.dailymotion.com/video/xlv81o_yyyyyyyyy-yyy-yyyyyyyy
yyy_sport#from=embediframe

ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει δυνατό ήχο :))

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ..

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το αίτημα του διαχρονικού ελληνικού εθνικού κινήματος είναι η Ελευθερία. Ούτε η αναζήτηση χαμηλότοκων δανεικών, ούτε η πτώση των spreads, ούτε η αποφυγή του «πιστωτικού γεγονότος», που θα ενεργοποιήσει τα στοιχήματα αιφνίδιου οικονομικού θανάτου, που καλούνται ευσχήμως CDS. Τίποτα από όλα αυτά. Το εθνεγερτικό σύνθημα του Λαού μας ήταν «Ελευθερία ή θάνατος» κι όχι «Ό,τι έχετε ευχαρίστηση»…

Ο Λεωνίδας του Αναξανδρίδα στις Θερμοπύλες είπε, «Μολών λαβέ» κι όχι «ελάτε κι άμα μας δώσετε την έκτη δόση, τα δίνουμε».

Οι αγωνιζόμενοι Έλληνες, από την δρομαία έφοδο στο Μαραθώνα ως τις εθνικές εξορμήσεις της δεκαετίας 1912-1922, από την αντίσταση κατά του Άξονα ως τον Ενωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ και την ηρωϊκή αντίσταση στην Κερύνεια, το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και τον Άγιο Ιλαρίωνα, έδιναν τη Μάχη για την Ελευθερία. Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία. Αυτά ήταν, είναι και θα είναι το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξης μας, το κίνητρο αλλά και ο σκοπός μας. Όλα τα άλλα έπονται κι όλα τα άλλα πάνω σε αυτά στηρίζονται. Παιδεία, οικονομία, υγεία, έχουν ως προϋπόθεση την Ελευθερία.

Τα ηρωικά λόγια σίγουρα δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Οι ιστορικές αναδρομές σε στιγμές μεγαλείου και αυτοθυσίας είναι βέβαιο πως δεν περιορίζουν το έλλειμμα και το χρέος. Όμως στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε, γιατί ακόμη δεν τον δώσαμε, δεν δίνει κανένα αγώνα ο ιδεοληπτικός τουρίστας του Μαξίμου, ούτε ο αντ’ αυτού φαφλατάς προφέσορας, πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το διακύβευμα.

Λοιπόν, αδέρφια, το διακύβευμα δεν είναι απλά η ποιότητα ζωής μας, η τυχόν κατάρρευση τραπεζών κι ασφαλιστικών ταμείων. Δεν κινδυνεύουμε απλά από την φτώχεια και την χρεοκοπία. Κινδυνεύουμε από κάτι χειρότερο: την σκλαβιά.

Στην ουσία σήμερα κινδυνεύουν γι’ άλλη μια φορά τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης. Πελεκούν το δέντρο της ελληνικής Ελευθερίας, αναστημένο με το αίμα των πατέρων και των παππούδων μας.

Όταν γίνει κατανοητό αυτό, όταν συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό κίνδυνο, τότε θα μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα για την οικονομία και για όλα αλλά φυσικά με εθνική ηγεσία και όχι με τους οσποδάρους της Τρόικας.

Η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί την Πατρίδα σε ένα οικονομικό 1922. Οδηγεί τους Έλληνες σε μια καταστροφή, με βαθιές ρίζες στο 1981, που δεν θα πλήξει πια έναν γεωγραφικό πυλώνα του Ελληνισμού, όπως ήταν η Μικρά Ασία αλλά τα ίδια τα θεμέλια του ελλαδικού κράτους.

Ο προφέσορ Ξερόλας, δεινός στις γλωσσικές περικοκλάδες, μπορεί να μιλάει επτά ώρες για την αξία της σιωπής, πειστικός στους αδαείς και μικρόνοες και μετά να γυρίσει την τραγιάσκα του ανάποδα, να κάτσει από την άλλή μεριά του τραπεζιού και να πει στον εαυτό του τα ακριβώς αντίθετα, εξίσου πειστικά, για όσους έχουν πέσει με το κεφάλι από το μουλάρι ή πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν».

Στις απλές ερωτήσεις, «πέστε μας, έναν, μόνον έναν στόχο που εξαγγείλατε και τον πιάσατε» ή «γιατί, παρά τα μέτρα, έχετε υστέρηση εσόδων και ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα;», θ΄ ακούσετε ως απάντηση σχοινοτενείς θεωρίες για την επίδραση της αυξήσεως του πληθυσμού των μελιγκρών επί της κινεζικής οικονομίας και πως το κάνουν οι λιβελούλες αλλά για την ταμπακέρα, μόκο και τουμπεκί ψιλοκομμένο και νεοφιλεύθερο. Κι ύστερα θα μας μοστράρουν πάλι κουμπούρια στο τραπέζι, απειλές και όψιμο πατριωτισμό για να μας «σώσουν», όπως κάνουν κάθε τρεις μήνες.

Λοιπόν, ακούστε, ωμά και για να μην το πηγαίνουμε γύρω – γύρω. Τούτοι δω, εκτός από φαλιρημένοι πολιτικά, είναι και αδίστακτοι. Έχουν βρώμικο μάτι. Τους είδατε πως χειροκροτούσανε τον ΓΑΠ και τον προφέσορα; Την χώρα την έχουν βγάλει στη διατίμηση, είναι πρωταθλητές της αποτυχίας κι έχουν πιάσει αράχνες από την αβελτηρία. Είναι εργώδεις μόνο για το κακό. Τριάντα χρόνια υπονομεύανε και καταστρέφανε την παραγωγική βάση της χώρας, έκαναν κοινωνική πολιτική με δανεικά, προσλαμβάνανε στρατιές, έβαζαν μπουρλότο στους θεσμούς, ξεφτίλιζαν τις έννοιες των ιδεών, αποδομούσαν την εθνική ταυτότητα. Τώρα δε μερικοί στέλνουν κι επιστολές στο Λαό και λένε «δεν είμαστε εμείς, είμαστε άλλοι»! Ποιος θ’ αγοράσει αυτές τις χάντρες κι αυτά τα σπασμένα καθρεφτάκια;

Ομοψυχία; Ναι, αλλά με ποιον. Έχω ομοψυχία με τους απολυμένους και τους άνεργους ιδιώτες αλλά και με τους κατασυκοφαντημένους δημοσίους υπαλλήλους. Μιλούν όλοι οι νεοφιλεύθεροι ψευτογιάπηδες, που δεν έχουν βγάλει ούτε ένα ευρώ στην ελεύθερη αγορά, λες κι η χώρα ήταν στον αυτόματο, λες και δεν υπάρχουν αξιόλογοι, εργατικοί, υπεύθυνοι άνθρωποι στις δημόσιες υπηρεσίες. Η κατασυκοφάντηση ολόκληρων κατηγοριών εργαζομένων από κατά κανόνα ανεπάγγελτα κωλόπαιδα του Κολωνακίου, είναι μια δόλια μέθοδος τεμαχισμού της κοινωνίας, που διευκολύνει, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο, την κοινωνική ανθρωποφαγία της μνημονιακής υποτέλειας.

Είμαι αλληλέγγυος με τους υποψηφίους εφέδρους, που τα «πουλάκια» λένε ότι επιλέγονται με καθαρά κομματικά κριτήρια. Έχω ομοψυχία με τα θύματα της γενοκτονίας της παραγωγικής βάσης της χώρας, με τους βιοτέχνες και τους εμπόρους. Είμαι αλληλέγγυος με τους εργαζόμενους στην ζώνη στο Πέραμα, όπου πια δεν βαράει ούτε σφυρί. Είμαι αλληλέγγυος με τους αγρότες που αν τους γυρίσεις ανάποδα θα πέσουν μόνο απλήρωτοι λογαριασμοί και τα κλειδιά του χρεωμένου τρακτέρ.

Με αυτούς ναι, είμαι αλληλέγγυος, γιατί αυτοί, ως σύνολο, δημόσιοι κι ιδιωτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και χειρώνακτες, είναι ο Λαός. Κι η Κεντροδεξιά είναι λαϊκή κι οφείλει να είναι λαϊκή. Γιατί λαϊκό δεν σημαίνει ευτελές, ούτε χυδαίο. Είναι ό,τι προέρχεται από το Λαό, ό,τι του ανήκει, τον σέβεται και τον υπηρετεί. Κι η δύναμη της Πατρίδας είναι οι Άνθρωποι της. Έχουν όνομα, καταγωγή, τιμή, αξιοπρέπεια. Και θέλουν φρόνημα, κίνητρο. Και το βαθύτερο κίνητρο είναι η Ελευθερία. Δώστο τους ως στόχο, δώσε και το παράδειγμα σου και μετά σου δίνουν και την ψυχή τους. Θα θυσιαστούν αρκεί να πεισθούν ότι υπάρχει όραμα, σκοπός και σχέδιο.

Για τους πολλούς υπάρχουν όλα. Στους πολλούς ανήκω και μ’ αυτούς έχω ομοψυχία. Με ψεύτες, κερδοσκόπους, συκοφάντες κι ανθρωποφάγους δεν έχω τίποτα κοινό.

Αν δεν αντιληφθούμε το διακύβευμα, αν πλησιάσουμε τα ζητήματα μόνο με την υπολογιστική μηχανή, με ελιγμούς, χειρισμούς και την προπαίδεια, όσο εμείς θα λογαριάζουμε, η οργή του Λαού θα προσπεράσει τους πάντες και τα πάντα. Το Έθνος δεν είναι εταιρεία. Θέλει πολιτική κι όχι απλά λογιστική.

Την νομιμοφροσύνη του Λαού την γεννά η παραδειγματική ηγεσία, αυτή που λέει την αλήθεια κι υπερασπίζεται την Ελευθερία και την ευημερία των πολιτών και – εξίσου σημαντικό – αυτή που τιμωρεί. Η ατιμωρησία των υπευθύνων γι’ αυτό που ζούμε και θα ζήσουμε, θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μια συμφορά, κάτι απρόβλεπτο μπορεί να σε κάνει φτωχότερο. Αυτό, με σχέδιο, πίστη, καρτερία και τολμηρή ηγεσία, μπορείς να το αντέξεις. Αν όμως γίνεις φτωχός και ταυτόχρονα νοιώθεις προδομένος και σκλάβος, τότε είσαι ζώσα εκρηκτική ύλη.

Η χώρα χρειάζεται εναλλακτική επιλογή. Άλλο δρόμο, άλλο ήθος, άλλη ηγεσία. Συντεταγμένη διέξοδο προς το μέλλον. Αυτή δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί που δεν το πιστεύουν, οι συκοφάντες κι εκβιαστές του Λαού, ούτε όμως και τα απολιθώματα μιας προκατακλυσμιαίας αριστεράς.

«Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη», λέει το τραγούδι, «ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο». Η ζωή, λοιπόν, γιατί αυτή θέλουμε, απαιτεί Ελευθερία. Και τώρα που το σκέφτομαι, ο σωστός τρόπος για να τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο, είναι σε στάση προσοχής αλλά με την γροθιά υψωμένη και το κεφάλι σκυμμένο, φόρο τιμής στους ταπεινούς. Αυτοί είναι ο Λαός και ο Στρατός, αυτοί είναι ο κορμός της μεγάλης παράταξης, που έχει το χρέος να αλλάξει στ’ αλήθεια την Πατρίδα.

ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Προφανώς έντρομη η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, από αυτά που συμβαίνουν στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο και κυρίως από τις εικόνες λιντσαρίσματος του επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, από τον ίδιο τον εξαθλιωμένο λαό του, σπεύδει να λάβει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε ξαφνικά να....
απελάσει από τη χώρα 3.000.000 αλλοδαπούς εργαζόμενους στην Σαουδική Αραβία. Μεταξύ αυτών που απελαύνονται είναι και 30.000 Τούρκοι εργαζόμενοι. Η ανεργία στην Σαουδική Αραβία ανήλθε τον Ιούνιο 2011 στο 10,8%. Ας σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία έχει γηγενή πληθυσμό 18,7 εκατομμύρια και οι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα ανέρχονται σε 8.5 περίπου εκατομμύρια.

Η ηγεσία της χώρας στοχεύει στο να διώξει 3 εκατομμύρια αλλοδαπούς εργαζόμενους από τη χώρα, ώστε ο αριθμός αυτός να αναπληρωθεί από Σαουδάραβες ανέργους και με τον τρόπο αυτό να πέσει η ανεργία.

Το θέμα αυτό ας το δει λοιπόν και ο κ. Παπανδρέου και ας λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, όσο είναι ακόμα καιρός. Η ανεργία, η ανέχεια και η εξαθλίωση του γηγενούς πληθυσμού της χώρας μας, προστιθέμενες στην εξαθλίωση των πολυάριθμων αλλοδαπών, θα λάβουν σε λίγο, όλα μαζί, εκρηκτικές διαστάσεις και θα δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

http://hassapis-peter.blogspot.com