Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΞΑΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΕΛ

Από απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες , αυτή τη στιγμή ο υπουργός ΠροΠο, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. βρίσκεται σε κινηματογράφο, στου Παπάγου, στα πλαίσια προεκλογικής του ομιλίας. Ομάδα περίπου 100 ατόμων, που…….
ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, προσπαθώντας να εισβάλουν στον κινηματογράφο.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, είναι στο σημείο 2 διμοιρίες των ΜΑΤ και ανδρες της ΔΙΑΣ.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Η κωδική ονομασία της χθεσινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ήταν… Ζάππειο IV. Το πολιτικό περιεχόμενο της, είχε να κάνει με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  στην ελληνική κοινωνία. Με ριζικές και θεαματικές τομές. Που θα φέρουν την Ελλάδα του 2012 πιο κοντά στο αύριο.
Το πλήρες σχέδιο δράσης το οποίο παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, στόχευε σε εκείνους που παραμένουν αναποφάσιστοι ενόψει των εκλογών της 6ης Μαϊου. Καθώς και σε όσους συνεχίζουν να προσεγγίζουν απαξιωτικά την πολιτική, αφήνοντας με τη στάση τους χώρο για τα άκρα. Για το χάος.
Η ομιλία Σαμαρά ήταν ακριβώς μια απάντηση στο χάος, τον καταμερματισμό, την ακυβερνησία. Μια πειστική απάντηση σε όσους επενδύουν ή… δεν ενοχλούνται από την προοπτική να συνεχίσει η Ελλάδα με μια συμβατική διακυβέρνηση. Η οποία, δεν θα κάνει κάτι διαφορετικό από το να συντηρήσει τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε ένα πλήρες, αναλυτικό και συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Επιβεβαιώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος αποτελούν τις μόνες εναπομείνασες σταθερές στο πολιτικό σύστημα. Με προοπτική αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης.

ΕΜ. ΖΕΡΒΟΣ
statesmen.gr

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΝΔ & ΣΑΜΑΡΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση στήριξης προς τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά:

 Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.
Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.
Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά. Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.
 Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος

24 Απριλίου 1915 - 24 Απριλίου 2012


«….Η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι ήταν μόνο μια προσπάθεια εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού..αλλά είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όλης…»

Την 24η Απριλίου του 1915, 300 άτομα της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας των Αρμενίων συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο θάνατο. Αυτό ήταν ο προπομπός όσων ακολούθησαν στα χρόνια μέχρι το 1923, όταν ο αριθμός των νεκρών της Γενοκτονίας έφτασε τους 1.500.000.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων, η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

91 χρόνια μετά, η Τουρκία διεκδικεί την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει αναγνωρίσει το έγκλημα που έχει διαπράξει. Ο Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, που σε έργο του αναφέρει τη Γενοκτονία, σύρεται στα δικαστήρια και τα βιβλία του καίγονται. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπεκφεύγει λέγοντας «να αφεθεί το θέμα στους ιστορικούς»…

Κανείς δεν ξέχασε…

Ήταν Παρασκευή μεσημέρι, 23 Απριλίου του 2010.
Το Χρηματιστήριο είχε κλείσει, και οι κυριακάτικες εφημερίδες έβαιναν προς τα πιεστήρια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, από την προβλήτα του λιμένος στο Καστελόριζο, με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και μια… ψαρόβαρκα, ανακοίνωνε περίπου… εθνικά υπερήφανος την απόφασή του να ζητήσει την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.

Εκείνη τη στιγμή η κοινωνία ήταν μάλλον ανέμελη και απροετοίμαστη για όσα την περίμεναν. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το Μνημόνιο εξελίχτηκε στην παράμετρο που οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, την κοινωνία στην απόγνωση, την οικονομία στη χρεοκοπία.

Το ΠΑΣΟΚ βεβαίως συνεχίζει να υποστηρίζει ότι έσωσε τη χώρα. Έστω κι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά αποστάσεις, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η κοινωνία έχει χορτάσει από πολιτικούς εμπαιγμούς. Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί φυσική συνέχεια του Γιώργου Παπανδρέου. Υπερασπίστηκε άλλωστε το Μνημόνιο ΙΙ, όχι ως αδιέξοδη αναγκαιότητα, αλλά ως… επιλογή. Και περιμένει να εισπράξει στις κάλπες της 6ης Μαϊου την… αποδοχή των θέσεων που διατυπώνει.

23.04.2012ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ