Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΠΟΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟΝ ΑΘΕΪΣΜΟ

Επιστολές- εκκλήσεις υπέρ «της διάσωσης της φιλτάτης πατρίδος» από τα εγχώρια και «αλλοδαπά» αρπακτικά απηύθυνε στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, όπως και τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φ. Κουβέλη,ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στην επιστολή προς τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, γραμμένη στην προσφιλή του εκκλησιαστική καθαρεύουσα, ο μητροπολίτης Σεραφείμ απευθύνεται «μετά πλείστης τιμής» στην εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα, παρακαλώντας τη «να εμποδίσητε την στοχευμένην επίθεσιν του καταρρέοντος κόμματος της τέως συμπολιτεύσεως, το οποίο δια των Εξοχωτάτων Υπουργών του κ.κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου και Μιλτιάδου Παπαϊωάννου επιχειρεί την ψήφισι υπό της Βουλής των Ελλήνων νομοσχεδίων σαφώς αντικειμένων εις την Συνταγματική νομιμότητα και τα δημοκρατικά αισθήματα».
Ο κ. Σεραφείμ μιλάει, όπως λέει, «ως Ποιμενάρχης του επινείου της Πρωτευούσης της Χώρας ημών και πνευματικός διάκονος της εν Πειραιεί Εκκλησίας του Θεού, μετ' αισθημάτων συνοχής καρδίας και πολλής θλίψεως δια την όχλησι της Υμετέρας πολυευθύνου Εξοχότητος εν καιροίς δυσχειμέροις κατά τους οποίους αγωνίζεσθε για την διάσωσι της φιλτάτης Πατρίδος εκ των αρπακτικών διαθέσεων των δανειστών και πιστωτών Αυτής που πραγματούμεναι αναποδράστως θα οδηγήσουν εις την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας».
Στην σχεδόν 3.000 λέξεων επιστολή του ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί και η κυβέρνησή τους «ουδεμία πολιτική εξουσιοδότησι κέκτηνται» με αποτέλεσμα να «στοχοποιούνται αι Συνταγματικώς κατοχυρωμέναι αρχαί της ανθρωπίνης οντολογίας, της ελευθερίας της συνειδήσεως και εκφράσεως, της δημοσίας τάξεως και των χρηστών ηθών».
Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει ειρωνικά «προοδευτικό» τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον κατηγορεί ότι με το νομοσχέδιό του κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εισάγει «εις την ελληνική έννομο τάξι αρχάς που κονιορτοποιούν την Συνταγματική νομιμότητα και απομειώνουν πλήρως την ιδιοπροσωπεία του Έθνους».
Με την ευκαιρία ο μητροπολίτης αποδοκιμάζει και την πρωτοβουλία για «την θεσμοθέτησι και "ετέρου σεξουαλικού προσανατολισμού" εκτός του υπό της ανθρωπίνης οντολογίας και του αιωνίου Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου τεθεσπεισμένου».
Συγκρίνει μάλιστα τις πράξεις του υπουργού Δικαιοσύνης με εκείνες «τόσον υπό του φρενοβλαβούς ηγεμόνος της Ρώμης Νέρωνος όστις συνήψε "γάμο" με δύο έλληνας απελευθέρους τον εύσωμο και ανδρώδη Πυθαγόρα και τον λεπτόσωμο και γυναικώδη Σπόρο, τον οποίον κατέστησε εκτομία και μετωνόμασε εις Σαββίνα, όσον και υπό του ψευδοπροφήτη του Ισλάμ άραβα εμπόρου Μωάμεθ, ο οποίος τον 7ον αι. εις το Κοράνιόν του ανιδρύει την διάλυσι υπό του ανδρός του γάμου δι' απλής τρισσής σχετικής δηλώσεως».
Συνεπής προς τις μισαλλόδοξες απανταχούσες, που έχει και άλλοτε εκπέμψει από τον άμβωνά του, ο κ. Σεραφείμ κάνει λόγο για «ιδεολογήματα, τα οποία αντίκεινται εις τον ψυχισμό και την καρδία των Ελλήνων», διαψεύδοντας ότι η ελληνική κοινωνία γίνεται πολυπολιτισμική, έννοια την οποία χαρακτηρίζει «αυθαίρετο», καθώς μάλιστα «διεθνώς επενέρχονται οι έννοιες της εθνικότητος και της ιδιοπροσωπείας εκάστου λαού».
Μετά από αυτά ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στρέφεται κατά της θρησκείας και προστατεύει «τις σέκτες, τις παραθρησκείες, τον σατανισμό, τη Σαϊεντολογία, και κάθε είδος γκουρουϊσμού και ψυχοναρκωτικών».

Στη συνέχεια ο κ. Σεραφείμ περιλαμβάνει και τον υπουργό Εργασίας, με αφορμή σχετική απόφασή του, σημειώνοντας: «Αισθάνομαι τρομακτική απογοήτευσι δια το πολιτικό προσωπικό της χώρας ημών, που φθάνει εις τοιαύτη έκπτωσι να περιβάλη με νομοθετικό κύρος εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κακουργηματικές εκδηλώσεις περί το γενετήσιο ένστικτο, εφευρέσεις δαιμόνων φρικώδεις και ειδεχθείς που ωστόσο "αναγνωρίζονται" από τους δήθεν "προδευτικούς" ως δήθεν "σεξουαλικός προσανατολισμός" του ανθρωπίνου προσώπου».
Συλλήβδην κατηγορούνται οι υπουργοί και για το θέμα των ναρκωτικών: «Στοιχούντες οι προτείνοντες Εξοχώτατοι κ. Υπουργοί Ευ. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος, Χρ. Παπουτσής, Δημ. Ρέππας και Μιλτ. Παπαϊωάννου εις την φρικώδη αντίληψι του τ. Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου δια την αποποινικοποίησι των ναρκωτικών ουσιών», λέει ο κ. Σεραφείμ μιλώντας για «ολέθρια και εγκληματική άποψι ότι ο θάνατος εκ των ναρκωτικών ουσιών δύναται να κατηγοριοποιηθή».
Κάνει, μάλιστα, ανάλυση των σχετικών άρθρων του νομοσχεδίου παράγραφο προς παράγραφο, απονέμοντας εύσημα στον «Ριζοσπάστη», το δημοσιογραφικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, για τα σχετικά ρεπορτάζ του.

Τα αρχιερατικά του βέλη δεν γλιτώνει, ωστόσο, ούτε και το ίδιο το ΚΚΕ, στο οποίο απευθύνεται, αφού όπως λέει «χρεωστώ επ' ευκαιρία της επικοινωνίας μεθ' Υμών να αντικρούσω καθηκόντως τον διακηρυσσόμενον υπό του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού αθεϊσμόν και να παρακαλέσω να επανεκτιμήσητε τα επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά δεδομένα που κρατούν Υμάς δεσμώτες εις το "μουράγιο" της τραγικής εγκοσμιοκρατίας».
Ακολουθεί μάλιστα μακρότατη ανάλυση, όπου εμφανίζονται οι Αϊνστάιν, Χάϊζεμπεργκ και Μαξ Πλανκ με τις ανακαλύψεις τους να «καταδεικνύουν την σαθρότητα της εξελικτικής θεωρίας», όπως λέει «του μεγάλου τούτου ψεύδους που συντηρούν γνωστοί διεθνιστικοί κύκλοι των οποίων δυστυχώς αναμεταδόται τυγχάνετε».

Και ο μητροπολίτης Πειραιώς καταλήγει: «Κατά ταύτα παρακαλώ όπως επενεκτιμήσητε την Υμετέραν στάσιν και τας εν λόγω αρχάς του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού διότι άλλως αναποδράστως θα υπηρετήσητε τον σχεδιασμό του διεθνιστικού σατανιστικού χώρου και θα επαναλάβετε την δεδομένη ιστορική αποτυχία της γαλλικής επαναστάσεως και του λεγομένου "υπαρκτού σοσιαλισμού" διότι θέτοντας εις τα προς κατεδάφισι μέσα στην ανθρώπινη ψυχή τον αιώνιο Θεό, ουσιαστικά κατεδαφίζεις και καταδολιεύεις πλήρως τον άνθρωπο επειδή κατά την μεγαλειώδη ρήσι του Ντοστογιέφκι "χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται"».

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΙΜΙΑ : ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ




Σε λίγες ημέρες έχουμε την θλιβερή επέτειο του θανάτου των τριών αξιωματικών στην Ίμια. Δεν ξεχνάμε ! Θα παραθέσουμε δυο μετέπειτα γεγονότα -δημοσιευμένα- με ιστορική και κυρίως εθνική σημασία, για ενημέρωση των νεότερων ή όσων ξεχνούν εύκολα.


ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ "ΣΑΡΆΝΤΑ", ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΏΝ:


1] O Σημίτης, μετά το γνωστό ευχαριστώ από το βήμα της βουλής προς τις ΗΠΑ, μετέβη στην Ουάσιγκτον και την 9.4.1996 συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο Κλίντον, για να πει τις ευχαριστίες του και δια ζώσης.[ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 10.4.1996: (ΦΩΤΟ)

Την επομένη 10 4.1996 είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ.Πέρι.


2] Αντίστοιχα, τις ίδιες ημέρες, κλιμάκιο της ΓΣΣΕ με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, επισκέπτονταν την Άγκυρα για "σύσφιγξη" σχέσεων. Διαβάζουμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 11.4.1996 σελ. 18 : (ΦΩΤΟ) Ελληνοτουρκική συνδικαλιστική πρωτοβουλία. O πρόεδρος της ΓΣEE, X. Πρωτόπαπας, ήταν ο επικεφαλής κλιμακίου της συνομοσπονδίας που επισκέφθηκε την Tουρκία. Κοινή πρωτοβουλία για την εμπέδωση διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργαζομένων, τοσο σε τοπικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο, αναλαμβάνουν οι Συνομοσπονδίες των δύο χωρών ΓΣEE και TOYPKIΣ. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν μεταξύ άλλων οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις χθες(10.4.1996) κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία αντιπροσωπεία της ΓΣEE, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. X. Πρωτόπαπα. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν κ. Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της E.E. της Συνομοσπονδίας, η πρόεδρος του INE-ΓΣEE κ. Π. Tσουκάτου, η κ. M. Φραγκιαδάκη, μέλος της Διοίκησης της ΓΣEE και η κ. Ζωή Λιαναρά, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της ΠOΣΠEPT και μέλος της επιτροπής Διεθνούς Επικοινωνίας της ΣEΣ. Επίσης, με το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν χθες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δύο χωρών, δημοσιοποιούν την απόφασή τους για διοργάνωση κοινής συναυλίας το καλοκαίρι σε ελληνικό νησί, ενώ ένα τρίτο σημείο αφορά τη συμβολή του INE- ΓΣEE σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Eυρωπαϊκή Ένωση καθώς επίσης και θέματα απασχολησης και κοινωνικής ασφάλισης. Πάντως, με δηλώσεις του στην «K» ο πρόεδρος της ΓΣEE υπογράμμισε ότι κατά την παραμονή της στην Τουρκία, η αντιπροσωπεία δέχτηκε μία «επίθεση» φιλίας. Aυτο εκφράστηκε τόσο κατά τις συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εργασίας της Τουρκίας, όσο και κατά τις επαφές με τον πρόεδρο της TOYPKIΣ κ. Mπαϊράν Mεράλ.


Xριστίνα Kοψίνη


Τα γεγονότα από την wikipedia.


Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απογηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Η κρίση έδωσε αφορμή στο Τουρκικό κράτος να θέσει ζήτημα των Γκρίζων ζωνών, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων. Παρόλα αυτά η ελληνική πλευρά δεν αποδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη τέτοιου θέματος, επικαλούμενη διάφορες διεθνείς συνθήκες. Η κρίση επίσης κλόνισε την αξιοπιστία της νέας τότε ελληνικής κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, ειδικά όταν ο τελευταίος ευχαρίστησε δημόσια, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, τις ΗΠΑ για το ρόλο τους στην αποκλιμάκωση των γεγονότων .,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΝΑ ΝΟΣΤΙΜΙΣΩ"

Η πιο νόστιμη παράσταση που έγινε ποτέ ζωντανεύει στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στα μέσα Ιανουαρίου του 2012 με δύο συνεχόμενες παραστάσεις την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, με τίτλο «το χορό να νοστιμίσω»!
Μία μουσικοχορευτική παράσταση με κύριο πρωταγωνιστή την Ελληνική Γαστρονομία μέσα από την ματιά της «Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας ΄Εκφρασης και Πολιτισμού».

Χορός, Τραγούδι, Παροιμίες, Δίστιχα με συμβολικό χαρακτήρα, Παιχνίδια, Παραμύθια ξεδιπλώνονται μέσα από πέντε περιοχές της Ελλάδας και δένουν το παραμύθι μαζί με εκατό χορευτές, δέκα μουσικούς και την χορευτική πινελιά του καλλιτεχνικού υπευθύνου Γιώργου Λιάρου.

Συμμετέχουν: Όλα τα χορευτικά τμήματα της Ε.Λ.Ετ.Ε.Π

Φιλική Συμμετοχή:
• Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα» (την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου),
• Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας (το Σάββατο 21 Ιανουαρίου),
• Χορευτικό τμήμα του 20ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου (την Παρασκευή και το Σάββατο)

Μουσικοί:
• Νίκος Οικονομίδης (βιολί-τραγούδι),
• Βασίλης Γραμματικός (φλογέρα-γκάιντα),
• Γιάννης Σέρβος (τσαμπούνα-τραγούδι),
• Χρήστος Λυκουρέτζος (κρουστά),
• Αργύρης Ψαθάς (λαούτο),
• Μαρία Ντονούδη (ακορντεόν),
• Γιώργος Παπαιωάννου (βιολί-τραγούδι),
• Δημήτρης Μπουρίτης (λαούτο),
• Φίλιππος Σέρβος (τουμπί),
• Κυριακή Σπανού (τραγούδι),
• Ιωάννα Χρυσανθοπούλου (τραγούδι),
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Εισιτήρια στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00-14:00
& τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00
Τιμή εισιτηρίου: €10 ενιαίο

ΔΥΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ GOOGLE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Δυό νέα scam κυκλοφορούν σήμερα (απάτες δηλαδή, για τους αρχάριους). Το πρώτο έρχεται στο e-mail σας με αποστολέα δήθεν την google και θέμα GOOGLE CASH AID FOUNDATION. Φυσικά δεν προέρχεται από την google, αλλά από απατεώνες. Μην ανοίξετε το συννημμένο και σβήστε το μήνυμα.
Το δεύτερο είναι από τα πιό εκνευριστικά, από αυτά που απευθύνονται σε τελείως άπειρους χρήστες και..
είναι εντελώς βλακώδες -το άκρον άωτον της ηλιθιότητας- αλλά δυστυχώς ακόμη και σε τόσο γελοία μηνύματα, υπάρχει πολύς, πάρα πολύς κόσμος που τσιμπάει. Λέει:
"This baby has cancer and Facebook will pay 3 cents for every share. Lets start sharing!"Εννοείται ότι δεν το κάνετε share και το στέλνετε στον αγύριστο.



taxalia.blogspot.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αν δεν κάνω λάθος -που δεν κάνω- τον κ. Παπαδήμο τον «διαφήμισαν» ως τεχνοκράτη.

Πάνω σ’ αυτή την «διαφήμιση» στήθηκε ολόκληρος μηχανισμός.

- Άρθρα δημοσιογράφων με παχυλές αμοιβές από την επικοινωνιακή εταιρεία που έχει αναλάβει την «διαφήμιση»

- Δεκάρικοι από χρεοκοπήμενους -δια της λαϊκής ψήφου- πολιτικούς που ελπίζουν στην επάνοδό τους στην ενεργό πολιτική,

- «Βαρυσήμαντες» μπουρδολογίες από πανεπιστημιακούς που ευρισκόμενοι σε πνευματικό σκότος, επενδύουν για μια θέση στον «ήλιο» της -όποιας- εξουσίας και

-Μερίδα κοινοβουλευτικών, που άλλοι βρίσκονται προ των πυλών της πολιτικής αποστρατείας, λόγω υπερψήφισης μετά θερμών χειροκροτημάτων της Μνημονιακής πολιτικής και άλλοι εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα προς την χώρα , τόσο φανερά που αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Όμως ότι κτίζεται με σαθρά υλικά , καταρρέει με το παραμικρό «κούνημα».

Έτσι και ο μύθος που ακούει στο όνομα «τεχνοκράτης Παπαδήμος» κατέρρευσε ολοκληρωτικά. Μετατράπηκε σε λαϊκίστικη φωνή , ξεπερνώντας κατά πολύ αυτούς τους πολιτικούς παλαιάς κοπής , τους οποίους κατηγορούσε το σύστημα που τον προώθησε.

Ο Πρωθυπουργός ζητάει την περικοπή των µισθών στο όνοµα των… ανέργων, οι οποίοι «δεν έχουν ούτε 13ο ούτε 14ο µισθό» όπως χαρακτηριστικά είπε από το βήμα της Βουλής.

Επικαλείται, δηλαδή, για ένα πρόβλημα που αφορά αριθμούς , ένα λαϊκίστικο «ηθικό» επιχείρηµα.

Δεν δίνει πρόταση στηριζόμενη σε αριθμούς, αλλά καταφεύγει στον συνήθη φερετζέ πολιτικών παλαιάς κοπής. Στον άκρατο λαϊκισμό….!
Βλέπετε ο Πρωθυπουργός ξέχασε να πει ότι ουδεµία σχέση έχει η ανεργία µε την περικοπή των µισθών. Απεναντίας! Η περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση. Έτσι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν και περισσότερους ανέργους θα αποκτήσουµε.

Μάλιστα αυτή η λαϊκίστικη θέση του κ. Παπαδήμου υποκρύπτει έναν επικίνδυνο κοινωνικό αυτοματισμό. Άνεργοι εναντίον εργαζομένων…..

Σίγουρα αν αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο των διαφημιζόμενων τεχνοκρατών, ευχαριστούμε , αλλά ….δεν θα πάρουμε!

Θα επιμείνουμε στην πολιτική πρόταση, στον κοινωνικό διάλογο , στην ενδελεχή εξέταση των αριθμών και στις λύσεις που προκύπτουν μέσα από αυτή την εξέταση.

politis-gr.com

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα έθνη πρέπει να ενθυμούνται, για να διδάσκονται, είπε ο Θουκυδίδης. Οι Έλληνες δεν πρέπει να λησμονήσουν πώς ζούσαν έως το 2009, οπότε – κρίμασιν οις οίδε Κύριος – η κυβέρνηση της χώρας περιήλθε στον Γεώργιο Παπανδρέου, τον μεγάλο υπεύθυνο της σημερινής καταστάσεώς τους.


Είναι βέβαιο πως αν, αμέσως μετά τις εκλογές, δανειζόταν από τις αγορές, όσα χρήματα ήσαν αναγκαία για τη χώρα, με το τότε χαμηλό επιτόκιο, η Ελλάδα δεν θα υποχρεωνόταν να απευθυνθεί στην Τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ. και η εξέλιξη της οικονομίας της θα ήταν πολύ διαφορετική.

Αλλά ο Γ. Παπανδρέου, παρέλειψε να δανεισθεί τα απαιτούμενα χρήματα και συνέχισε τις συζητήσεις με τον Στρος Καν - για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. – που είχε αρχίσει προ των εκλογών, όπως ο τελευταίος ομολόγησε.

Άρα το σχέδιο ήταν να οδηγηθούν οι Έλληνες στη σημερινή εξαθλίωση. Γι΄ αυτό κατηγορούσε την οικονομία της χώρας και το λαό της σε ομιλίες του στο εξωτερικό. Γι΄ αυτό συγκαλούσε συσκέψεις, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (πρώην δανειστή του πατρός του, για την κάλυψη των δαπανών της γνωστής βίλας της Εκάλης) για την αντιμετώπιση της διαφθοράς των Ελλήνων, ένεκα της οποίας, τάχα, η Ελλάδα δεν είναι παραγωγική.

Μόλις ανέλαβε την εξουσία έδωσε στους συνδικαλιστές του Λιμένος Πειραιώς 70 εκατομμύρια ευρώ, για να αποδεχθούν την εκτέλεση της Συμβάσεως της Κίνας και της Ελλάδος, επί κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή. Αύξησε τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, προς τις οποίες το κράτος έδωσε την τελευταία 10ετία 115 δις ευρώ, δηλαδή πολύ περισσότερα από αυτά που απεκόμισε τούτο, δια της περικοπής μισθών και συντάξεων, αντί της αυξήσεως αυτών κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικώς, προς τους αφελείς εκλογείς του.

Οι πολιτικοί που αποδέχονται να εφαρμόσουν μέτρα οικονομικής και φυσικής εξοντώσεως των Ελλήνων, δια της ληστρικής φορολογίας των, της απανθρώπου μειώσεως μισθών και συντάξεων στο ήμισυ σχεδόν εκείνων που ελάμβαναν το 2009, τις απολύσεις και τη δραματική αύξηση της ανεργίας, είναι εχθροί του ελληνικού λαού.

Ο κ. Καραμανλής ακολουθούσε την αρχή της «ήπιας προσαρμογής», που εσήμαινε την εφαρμογή υποφερτών μέτρων προς αντιμετώπιση της κρίσεως. Αντιθέτως ο Γ. Παπανδρέου επετέθη κατά των πλέον αδυνάτων, μισθωτών και συνταξιούχων, τις αποδοχές των οποίων συνεχώς μειώνει, μέχρις εξαθλιώσεως τους.

Προφανώς η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, παρά τις αντίθετες επαγγελίες της, εφήρμοσε τις οδηγίες των μεγάλων αφεντικών του καπιταλισμού. Για την εξόντωση της μεσαίας τάξεως, με την υπερφορολόγησή της και την παράλληλη μείωση του εισοδήματος της. Οι νέοι της Ελλάδος τώρα αποτελούν το σημερινό προλεταριάτο του καπιταλισμού. Εξέλιπαν τα όνειρα και τα ιδανικά τους.

Αναζητούν μία οιανδήποτε εργασία, έστω και με μισθό πείνης. Οι μόνοι εργοδότες τους είναι οι πολυεθνικές εταιρείες, που δέχονται να τους προσλάβουν, μόνον υπό τον όρο να είναι πειθήνια όργανά τους και να αποδέχονται συνθήκες απασχολήσεώς τους όμοιες με αυτές των Ασιατών. Κατόπιν τούτου είναι φανερό ότι αδυνατούν να δημιουργήσουν οικογένεια για να διατηρήσουν την ελληνική φυλή, με συνεπεία το γένος των Ελλήνων να φθίνει ραγδαίως. Και να αντικαθίσταται από τους λαθρομετανάστες, που έχουν σωρευθεί στην Ελλάδα και είναι κατά το πλείστον μουσουλμάνοι, διακρινόμενοι για την υπεργεννητικότητά τους.

Αν τα μέτρα που έλαβε το ΠΑΣΟΚ κατά των Ελλήνων αποτολμούσε να λάβει κατ΄ ελάχιστον η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα είχε κατεδαφισθεί η πόλη των Αθηνών, όπως και οι οπαδοί του Γ. Παπανδρέου παραδέχονται. Τώρα που τα επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ουδείς συνδικαλιστής διαμαρτυρήθηκε, αλλ΄ αντιθέτως όλοι τα στηρίζουν.

Είναι αυτοί που παρεμπόδιζαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. να εκτελέσει το πρόγραμμά της για την λύση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας. Κατά συνέπεια οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι του αρχηγού τους και ολετήρες του ελληνικού λαού, τον οποίον έβλαψαν και βλάπτουν, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία το κόμμα τους.

Τα περισσότερα ΜΜΕ έγιναν όργανα εδραιώσεως του καπιταλισμού και προσπαθούν να επιβάλουν στους Έλληνες τη βεβαιότητα πως είναι φυσικό να περιορίζονται οι αποδοχές τους, σε επίπεδα των ανατολικών χωρών, επί σταλινικού καθεστώτος. Τόσο η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου όσο και η σημερινή, μειώνουν κάθε μήνα συνεχώς μισθούς και συντάξεις, και οδηγούν τους Έλληνες στην απόγνωση. Γι΄ αυτό και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί, τα δε ψυχοκαταθλιπτικά φάρμακα είναι σε πρώτη ζήτηση.

Η πρόσφατη παραίτηση των εξαιρέτων εισαγγελέων Εφετών κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη από τις θέσεις των Οικονομικών Εισαγγελέων, κατόπιν των απαραδέκτων υποδείξεων και διαταγών των αρμοδίων υπουργών της κυβερνήσεως, είναι χαρακτηριστική των μεθόδων που μετέρχονται οι τελευταίοι.

Με την παραίτησή τους δήλωσαν, πλην άλλων, ότι δεν δέχονται να είναι Εισαγγελείς «καθ΄ υπαγόρευσιν και υπό απαγόρευσιν». Προφανώς διότι δέχθηκαν υποδείξεις και εμπόδια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν ορισθεί με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Αλλά, τιμώντες την παράδοση του λειτουργήματός τους, δεν δέχθηκαν να γίνουν πειθήνια όργανα αυτών, που προστατεύουν συνήθως εκείνους που θα έπρεπε να διώξουν.

Ήδη, δια νέου νόμου ορίζεται ότι ως οικονομικοί Εισαγγελείς θα διορίζονται του λοιπού αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, επιλεγόμενοι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Το ερώτημα είναι, αν και οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς δεν δεχθούν να γίνουν κυβερνητικά όργανα, τί άλλο θα μηχανευθούν άραγε οι αρμόδιοι πολυμήχανοι υπουργοί;

Τα χρόνια διαδέχονται το ένα το άλλο με ταχύτητα. Το μέλλον είναι άγνωστο. Και κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να το προσδιορίσει. Μόνο κάποιες ενδείξεις διαφαίνονται για τις προθέσεις και τα σχέδια των ισχυρών.

Οι Έλληνες των τελευταίων γενεών, που είχαν την ατυχία να προωθηθεί στην εξουσία ο Γεώργιος Παπανδρέου, έμαθαν τί είναι τα CDS και ποίοι μπορεί να κερδίσουν από αυτά, αλλά συγχρόνως εβίωσαν τη δυστυχία και διδάχθηκαν πόσο εύκολο είναι να περιέλθουν σε αδιέξοδο και απελπισία.


Β.Α. Κόκκινος


http://www.xronos.gr