Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίμα.. θα μας λείψουν οι μαλακίες του

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΝΕΤ.

«Πήρα αυτή την απόφαση καθώς είμαι ήδη 35 χρόνια στη βουλή και ήρθε η ώρα να παραδώσω την σκυτάλη στους νέους», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα αγωνιστεί για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, ενώ προέβλεψε ότι όποιο κόμμα αναδειχθεί πρώτο δεν θα έχει αυτοδυναμία.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο», υποστήριξες ο αντιπρόεδρος.

Η ημερομηνία των εκλογών επισήμανε ότι είναι άχαρη η σχετική συζήτηση και ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρωθυπουργό, σημείωσε. Αναφερόμενος στη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξουν οργανωμένες τάσεις με απόψεις.

«Zούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών»

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή τους, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει για ποιό λόγο πρέπει να έχουμε στρατιωτικές αλλά και μαθητικές παρελάσεις. Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών και όχι μόνο προσώπων, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «ζούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών» και έκανε λόγο για «προϊούσα κατάλυση του Συντάγματος και βασικών νόμων».

Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στο ΚΚΕ για την πρόσφατη απεργία στα λιμάνια. «Το ΚΚΕ σταματάει τα πλοία ενώ τα πληρώματα θέλουν να κάνουν δρομολόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι «κλείνοντας τα καράβια με ομάδες εγκαθέτων αυξάνουμε τους ανέργους».

Η επίθεση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε την παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Μάκη Μαΐλη.

«Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι η συκοφαντία και η προβοκάτσια. Και ο κ. Πάγκαλος αυτά τα συνηθίζει», τόνισε ο κ. Μαΐλης.

zizanio21.blogspot.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΑΠ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



Με πολλές μεταπτώσεις, σε κάποια σημεία φωνάζοντας και άλλες φορές προσπαθώντας να μιλήσει χαμηλόφωνα, παρουσιάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1.
Προκλητικός, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ισχυριζόμενος ότι απλώς μετέφερε την κακή είδηση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έριξε την ευθύνη για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δημοσίως παραδεχθεί πρώιμες συνεννοήσεις με... τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
"Πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου", είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρχε στις αγορές" από τη δήλωσή του περί Τιτανικού. "Φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ο μάντης των κακών ειδήσεων;" αναρωτήθηκε ο άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.



Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέβαλε αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει ότι η Άνγκελα Μέρκελ έσπρωξε τη χώρα στο ΔΝΤ. "Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε: "Για το ΔΝΤ μίλησε η κυρία Μέρκελ πρώτη. Πράγματι πριν την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαϊου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά"."Ξέραμε ότι έρχεται μπροστά μας μια κρίση", παραδέχτηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Γιώργο Παπαδάκη και επισήμανε ότι: "Το ΔΝΤ μπήκε μέσα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά επειδή η κυρία Μέρκελ...". "Κατηγορώ όλους αυτούς οι οποίοι δε λένε την αλήθεια", συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας. "Ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών: να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του", ενώ επιχείρησε να τρομοκρατήσει αναφέροντας τη χρεοκοπία της Αργεντινής: "Στην Αργεντινή που υπήρχε πτώχευση βγήκε ο στρατός, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους...".
Ποια θα ήταν η ευθύνη μου ως υπουργός αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει στις 9 Μαϊου;" συνέχισε ο κ. Παπακωνσαντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφτασε στο αποκορύφωμα της προκλητικότητας όταν ισχυρίστηκε ότι το PSI έγινε όχι λόγω αποτυχίας, αλλά επειδή δήθεν πέτυχε το πρώτο μνημόνιο..."Το πρώτο μνημόνιο επειδή το εφαρμόσαμε όπως το εφαρμόσαμε μας οδήγησε", είπε και ισχυρίστηκε: "Θα είχε γίνει η απομείωση του χρέους αν οι Ευρωπαίοι έλεγαν αυτοί οι τύποι ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα βγάζουν, λένε ψέματα, δεν κάνουν και τίποτα γι' αυτό, ε, ας τους κόψουμε και 100 δισ. από το χρέος να έχουν να πορεύονται;".Σχεδόν υποκριτική έμοιαζε η παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου ότι "πολλά πράγματα απ' αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βλάψει τον κόσμο. Κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!".
Συγκλονιστικό ήταν το κατηγορώ που εξαπέλυσε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης, που στο παρελθόν είχε χρηματίσει υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου."Τι θα κάνατε στη θέση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος βλέπει μπροστά του το φάσμα της χρεοκοπίας;", απευθύνθηκε στον καθηγητή Κοντογιώργη ο κ. Παπακωνσταντίνου και τον προκάλεσε: "Ποιον εκπροσωπείτε εσείς; Εγώ κρίνομαι, κρίθηκα και κρίνομαι απ' αυτά που κάνω...".
Οταν ο κ. Κοντογιώργης παρατήρησε ότι αυτοί που είχαν την εξουσία λειτούργησαν σαν συμμορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξερράγη: "Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να λέτε ότι οι εκλεγμένοι από το λαό είναι συμμορία; Εγώ δεν έχω έρθει να συζητήσω με κάποιον ο οποίος λέει ότι η Βουλή είναι μια συμμορία 300 ατόμων! Δεν το δέχομαι! Δεν αποδέχομαι να συζητάμε εδώ πέρα σε όρους "η συμμορία των 300", αυτά οδηγούν τη χώρα σε καταστάσεις που ζήσαμε, σε καταστάσεις δικτατορίας, φασισμού".