Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ

Του Γιώργου Χαρβαλιά*

Παρδαλή εικόνα περιφερόμενου συνοικιακού θιάσου, με όλα τα εφέ και τα συμπαρομαρτούντα, κλόουν και ακροβάτες, χοντρούς-λιγνούς, χιμπατζήδες και μαζορέττες, εμφανίζει τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση επιτείνοντας την αγωνία, αλλά και το αίσθημα ναυτίας που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό. Εναν λαό που υποχρέωνεται να παρακολουθήσει αμίλητος την χοντροκομμένη φάρσα, πληρώνοντας πανάκριβο εισιτήριο, υπό το άγρυπνο βλέμμα του γερμανού χωροφύλακα.

Το θέαμα είναι χυδαίο και τραγικό συνάμα. Και το ερώτημα είναι ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή αθλιότητα που βυθίζει τη χώρα σε ντε φάκτο αποικιοποίηση, αφρικανικού τύπου, με μια κυβέρνηση πανικόβλητων εντολοδόχων που σπεύδουν να μοιράσουν υποσχέσεις εθνικού μαζοχισμού και βασανιστηρίων, μήπως και καταφέρουν να μακρύνουν το φυτίλι της βόμβας που ετοιμάζεται να σκάσει στα χέρια τους.

Χωρίς αμφιβολία, έφτασε η ώρα να μιλήσουμε με καθαρές κουβέντες. Να κάνουμε λογαριασμό και να δούμε από δώ και μπρός που πάμε. Και σ΄αυτό το διάλογο που πρέπει να γίνει δημόσια, ρόλο έχει η αντιπολίτευση, πρωτίστως μάλιστα η αξιωματική.

Μπροστά στο ζητούμενο της εθνικής επιβίωσης, απαγορευμένες λέξεις δεν υπάρχουν. Ούτε η κουβέντα για αυτά που λένε και γράφουν όλοι ανεξαιρέτως οι ξένοι αναλυτές «κάνει ζημιά», όταν γίνεται εντός συνόρων. Το αντίθετο μάλιστα. Ξεδιαλύνει την επιχείρηση συσκότισης που μάταια επιχειρούν ένας πολιτικά αυτιστικός πρωθυπουργός, ένας πρωθυπουργεύων με συμπτώματα συμπεριφορικής αστάθειας και διάφοροι άλλοι κονφερασιέ του κυβερνητικού τσίρκου.

Διάλογος λοιπόν και μάλιστα δημόσιος. Για να ξέρουμε με ποιό τίμημα θα οργανώσουμε, ως έθνος πλέον, την απόδραση μας.

Μία δραματική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, είναι, σύμφωνα με το 90% των ξένων οικονομικών αναλυτών η μοναδική λύση στο ελληνικό πρόβλημα δανεισμού. Αντί λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, καλό θα ήταν να μάθουμε με ποιούς όρους αυτή θα οργανωθεί και κυρίως ποιό είναι το κατάλληλο τάιμιγκ για να την επιδιώξουμε.

Υπάρχουν πολλές συνιστώσες γύρω από την περίπλοκη εξίσωση της αναδιάρθρωσης που καθορίζουν το τελικό όφελος για την ελληνική οικονομία. Αν, λόγου χάριν, το «κούρεμα» γίνει συντεταγμένα (και συμπεφωνημένα) ως διαγραφή χρέους, αν θα προκύψει ως μονομερής πράξη (στάση πληρωμών και δήλωση αδυναμίας επιστροφής τμήματος των καταβληθείσων πιστώσεων) ή αν θα προκύψει ως αποτέλεσμα τυχαίου γεγονότος που θα επισημοποιήσει το «κρασάρισμα» της ήδη πτωχευμένης ελληνικής οικονομίας.

Ασφαλώς το εγχείρημα έχει και συνέπειες. Δεν γνωρίζω καμία περίπτωση όπου χαρίζεται χρέος με τον δανειστή ευτυχισμένο και τον οφειλέτη…αρτιμελή. Μπροστά στην περίπτωση όμως τα δανεικά να γίνουν…αγύριστα, πάντα υπάρχουν περιθώρια έντιμων συμβιβασμών.

Υπό αυτή την έννοια, αυτή η κυβέρνηση, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει πώς και γιατί παζάρεψε πριν μία εβδομάδα την «συντεταγμένη χρεοκοπία», εντός ευρώ, με κούρεμα χρέους 50% και κυρίως, γιατί αποφάσισε να κάνει πίσω πανικόβλητη, διαψεύδοντας το γεγονός και εμμένοντας στην συμφωνία-ασπιρίνη της 21ης Ιουλίου(που είναι άκρως αμφίβολο αν είναι εφαρμόσιμη στην αρχική της σύλληψη).

Τι ζήτησαν οι Γερμανοί για να μας επιτρέψουν την αναδιάρθρωση και προκάλεσε ηλεκτροσόκ στους υποτακτικούς συνομιλητές τους; Μήπως να καθορίζουν και πότε θα πηγαίνουν οι Ελληνες στη…τουαλέττα;

Επειδή φοβούμαι πώς κάτι τέτοιο συνέβη, ήρθε ή ώρα να εξηγήσει κάποιος στην Καγκελλαρία, πώς αν εμείς αποφασίσουμε να πεθάνουμε, η Ευρώπη θα ματώσει. Και μπορεί η αιμορραγία να αποδειχτεί ακατάσχετη...


από τον αυριανό "ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

www.antinews.gr


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ




OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ








Τα μεγάλα ονόματα της δυσώδους υπόθεσης των υποβρυχίων που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, άγγιξαν οι εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος.
Είκοσι εννέα κατηγορούμενοι, πρόσωπα υπεράνω πάσης... υποψίας τα οποία διώκονται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων έχουν μπει εδώ και μερικές ώρες στο κάδρο των κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους φυσικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου καθώς οι πολιτικές ευθύνες έχουν μπει -ήδη- στις καλένδες.Οι εισαγγελικές Αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.



Η zougla.gr όμως επιλέγει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του σκληρού «πυρήνα» των κατηγορουμένων καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μείζονος σημασίας η οποία φέρεται να έχει ζημιώσει -και μάλιστα ανεπανόρθωτα- το ελληνικό Δημόσιο. Σεβόμενη πάντα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων, αποφασίζει να παραθέσει -όπως κάνει πάντα- το ρεπορτάζ προς ενημέρωση του κοινού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάνει για ένα επιπρόσθετο λόγο. Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση -η οποία όχι άδικα θεωρείται ως το σκάνδαλο της 10ετιας- εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του δημόσιου βίου. Ο σκληρός πυρήνας.

Πρώτοι και καλύτεροι στη λίστα των κατηγορουμένων είναι οι Μιχάλης Ματαντός (εφοπλιστής), ο συνεργάτης του Αντώνης Χάγιας και ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Και οι τρεις εμφανίζονται να είναι μεσάζοντες της HDW. Κοινώς τα μεγάλα κεφάλια της υπόθεσης. Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ιωάννης Μπέλτσιος (γνωστός και ως «ταχυδρόμος»). Επί χρόνια προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού. Οι κακεντρεχείς τον ονομάτισαν και ως «ταμία». Περίοπτη θέση στο κατηγορητήριο έχει και ο πρώην Νομάρχης Πειραιά και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Μίχας. Ο κ. Μίχας, πρώην συνδικαλιστής των ναυπηγείων, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μαζί του κατηγορούνται και οι πρώην συνδικαλιστές κ.κ. Σταύρος Μαρκάτος και Γιώργος Κοντάκης. Κατηγορούμενος είναι και ο Ιωάννης Σμπώκος. Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γ.γ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Την ίδια τύχη (δηλαδή του κατηγορούμενου) έχει και ο Σωτήρης Εμμανουήλ. Πρώην διοικητής Ναυπηγείων ο οποίος -από τις καταθέσεις- συνδέθηκε με υπεράκτια εταιρεία που εμφανίζεται να δεχόταν αμοιβές από τη γερμανική κοινοπραξία των υποβρυχίων HDW/Ferrostaal. Δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του Σπύρου Τραυλού. Για όσους έχουν κοντή μνήμη ο κ. Τραυλός υπήρξε ο πρώην ισχυρός άνδρας των εξοπλισμών. Ήταν γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κατηγορούμενος είναι και το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας. Εκτός από τους προαναφερόμενους η λίστα των κατηγορουμένων περιέχει μερικά ακόμα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρονται να είχαν αποφασιστικό ρόλο στο όλο σκάνδαλο.

zougla.gr

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ !!!!






ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB.GR ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (ΠΙΝΕΛΟ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.


























Η ώρα της δικαίωσης για τον κ. Κώστα Καραμανλή πλησιάζει. Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν παλιοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης και την κυβέρνησή του.
Η επανενεργοποίηση του κ. Καραμανλή είναι γεγονός, κάτι το οποίο έχει θορυβήσει ορισμένους που βαυκαλίζονταν πως τελείωσαν μια και καλή μ’ εκείνον.
Πρώτος απ’ όλους έχει θορυβηθεί ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που συκοφαντήθηκε τόσο πολύ με λίβελα, στημένα σκάνδαλα και ψεύδη θα διεκδικούσε ένα νέο δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή, απαλλαγμένος από ρετσινιές που φορτώθηκε χωρίς να ευθύνεται. Πολλές φορές ο κ. Παπανδρέου έχει χρησιμοποιήσει συγκρίσεις των επιδόσεων της κυβέρνησής του συγκριτικώς μ’ αυτές της κυβέρνησης Καραμανλή. Ωστόσο, ποτέ δεν παραδέχθηκε τι κλήθηκε να διαχειριστεί ο πρώην πρωθυπουργός και πώς εγκλωβίστηκε σε σκανδαλώδεις και σκοτεινές υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών.
Το σοκ του Καραμανλή
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής υπέστη ένα ισχυρό σοκ μετά την εκλογική ήττα του 2009. Δεν περίμενε ότι η ζωή του θα έμπαινε σε πρόγραμμα και θα άλλαζε ριζικά η ζωή του. Οι καθημερινές συσκέψεις και η εγκράτεια της σιωπής έρχονται ύστερα από δύο χρόνια να αποδείξουν την αλήθεια που δεν εξέφρασε ο ίδιος σε κάποια δημόσια εμφάνιση ή σε συνέντευξη.
Τα αρχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σκιαγραφούν το πλαίσιο υπό το οποίο άρχισε να στήνεται ο μύθος του αναποτελεσματικού ηγέτη που έπαιζε «Πλέι-στέισον» στο κλειστό γραφείο του. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, όπως επίσης σε υποθέσεις όπως αυτή του Βατοπεδίου ή του ερωτικού σκανδάλου στο οποίο είχε εμπλακεί ο τέως γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστος Ζαχόπουλος.
Εδώ και μήνες ο κ. Καραμανλής πηγαίνει σχεδόν καθημερινά στο πολιτικό γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη και εργάζεται με τους στενούς συνεργάτες του. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στο κόμμα και παρά τη μετακίνηση του κομματικού μηχανισμού στο νέο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώνεται καθημερινώς για όσα συμβαίνουν στο κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κάθε Σάββατο δέχεται κορυφαία στελέχη στο σπίτι του, στη Ραφήνα και συζητούν για τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις.
Με ποιους μιλά συχνότερα
Επικοινωνεί συχνά με τον πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά, για το πρόσωπο του οποίου τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να συνεργάζεται τακτικά τόσο με τον επίτιμο πρέσβυ κ. Πέτρο Μολυβιάτη, όσο και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα.
Επίσης, διατηρεί επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Κοντογιάννη, με την οικογένεια Κεφαλογιάννη κι έχει πολύ τυπικές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. η οποία δεν τον ξεχνά σε γενέθλια και γιορτές). Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να μην θέλει καμμία επαφή με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πολιτικές παρεμβάσεις του κ. Μάκη Βορίδη, επαναθεωρεί το πλαίσιο των επαφών που είχε με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας του, όπως οι κ.κ. Γιώργος Βουλγαράκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Λευτέρης Ζαγορίτης.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο τέως πρωθυπουργός έκανε ηχηρή επανεμφάνιση στη ΔΕΘ κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, δείχνει ότι στηρίζει τις πολιτικές επιλογές του, τον χειροκρότησε στη βαρυσήμαντη ομιλία του και ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με φήμες γι' αυτό και συζητείται από παντού η επαναδραστηριοποίησή του. Ίσως γι' αυτό κι έκανε μία ακόμα δυναμική εμφάνιση που ενίσχυσε και την αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, κατά την ψήφιση της τροπολογίας για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Τι μελέτησε
Έγκυρες πηγές ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Καραμανλής μελετά αρκετά και ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή του. Μια επιστροφή με πολιτικό χαρακτήρα και με την οποία θα απαντά σε όσα ερωτήματα έθεσαν δημοσίως οι επικριτές και οι πολιτικοί αντίπαλοί του.
Δεν είναι τυχαίο πως για αρκετό καιρό διάβασε και επεξεργάσθηκε πληροφορίες που ανέφεραν το όνομά του και το έργο της κυβέρνησής του στα Wikileaks. Είναι έτοιμος να αναφερθεί σε ζητήματα λεπτής υφής, όπως τα εθνικά και κυρίως στις συνθήκες υπό τις οποίες η κυβέρνησή του εισέπραξε άδικο πολιτικό κόστος, κριτική και κοινωνικό ψέγος.
Όπως λένε στο “Newsbomb” συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Καραμανλής δεν συγχωρεί στους Αμερικανούς τον τρόπο με τον οποίο παρενέβησαν σε εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, αλλά και τους Γερμανούς για τον τρόπο με τον οποίο προετοίμασαν το πλαίσιο υπό το οποίο έρχονται σήμερα και θέτουν την Ελλάδα σε καθεστώς οικονομικής κατοχής και πολιτικής επιρροής.
Δεν συγχωρεί και στον κ. Γιώργο Παπανδρέου τον λαϊκισμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τον προεκλογικό δούρειο ίππο που χρησιμοποίησε λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν». Το σίγουρο είναι ότι η άμμος στην κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει, κάτι το οποίο λειτουργεί εις βάρος του κ. Παπανδρέου και προφανώς υπέρ του κ. Κώστα Καραμανλή.
















Έρχεται, όπως έλεγαν και παλιότερα για τον πρεσβύτερο Καραμανλή, τον Εθνάρχη Καραμανλή…





.Του Βελισσάριου Δραγάτση

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τις οποίες, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, αποδέχθηκε τη διεξαγωγή ερευνών από την Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνήσει στον κ. Ερντογάν το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν η Τουρκία ανακοινώσει ότι το "Πίρι Ρέις" ετοιμάζεται να αρχίσει έρευνες. Σύμφωμα με τον Μ. Αρίντς, ο Γ. Παπανδρέου κατά την τηλεφωνική συνομιλία είπε στον Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις επαπειλούμενες έρευνες από τουρκικής πλευράς: "μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση".

Αναφερόμενος επίσης στη δήλωση Αρίντς ότι οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας τον προσεχή Νοέμβριο, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η κοινή συνεδρίαση θα γίνει όταν υφίστανται οι κατάλληλες προυποθέσεις.

Εμείς να δεχθούμε τη διάψευση, άλλωστε είναι υποχρέωσή μας να πιστεύουμε τον πρωθυπουργό της χώρας και όχι τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης... Όμως και αν ακόμα δεν ειπώθηκαν όσα ισχυρίζεται ο κ. Αρίντς, τα ίδια δείχνει εμπράκτως η ελληνική στάση:
Από την προηγούμενη Παρασκευή 23/9, Ελλάδα και Κύπρος ανέχονται τη διεξαγωγή ερευνών από το "Πίρι Ρέις" εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δηλαδή την έμπρακτη αμφισβήτησή της και την άσκηση τουρκικής κυριαρχίας επ' αυτής. Όχι μόνο δεν έχει επιδιωχθεί η εκδίωξή του με στρατιωτικά μέσα, αλλά ούτε καν έχει καταγγελθεί διεθνώς η πειρατική τουρκική συμπεριφορά! Αντ' αυτού, ο κ. Παπανδρέου διάλεξε την ώρα του βιασμού της διεθνούς νομιμότητας για να προτείνει στον κ. Ερντογάν την αναβίωση του "Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας"! Και ας μην πει ο κ. Μόσιαλος ότι ο Ερντογάν πρότεινε τη συνεδρίαση αυτή, γιατί θα γελάσουν και οι πέτρες...

Στοιχεία από www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Bookmark and Share

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δε μαζεύεται το χάος στην κυβέρνηση και οι γκάφες έρχονται η μία πάνω στην άλλη. Διαβάστε το επόμενο για να καταλάβετε:

Το γραφείο του τύπου του Βενιζέλου έστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ένα δελτίο τύπου που αναφερόταν στο SMS που θα μπορούν να στέλνουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν αν εντάσσονται ή αν εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα. Όμως, από προφανές λάθος, μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου εστάλη και το ακόλουθο μήνυμα στους συντάκτες:

«Υπουργέ, σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (σσ: γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.

Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους.

Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ?»

Αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού κ.Βεργίτσης ο οποίος και παραιτήθηκε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προκληθεί άλλο επικοινωνιακό ζήτημα όταν μετά από την τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με την τρόικα στα εισερχόμενα δημοσιογράφου της Wall Street Journal, έφτασε από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών το εξής μήνυμα: «Έκπληξη!!! Η τηλεδιάσκεψη τέλειωσε πριν λίγο… Θα ακολουθήσει συνοπτική ανακοίνωση σύντομα…». Το... χαρούμενο ύφος του μηνύματος θεωρήθηκε μη σοβαρό και σχολιάστηκε αρνητικά από τον δημοσιογράφο, αφού ως γνωστόν δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την τηλεδιάσκεψη.

Εδώ να σημειώσουμε ότι και όταν ήταν ο Βενιζέλος στο Υπ. Εθνικής Αμύνης πάλι από την ίδια θέση ο κ. Βεργίτσης είχε δηλώσει παραίτηση επειδή ενοικίαζε δωμάτια του διαμερίσματός του, μέσω αγγελιών σε ισπανικές και ισραηλινές ιστοσελίδες. Στις αγγελίες αυτές, ο κ. Βεργίτσης εκτός από τα δωμάτια, εξέθετε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, το θρήσκευμά και την καταγωγή του, ενώ σε άλλη, ισραηλινή ιστοσελίδα γνωριμιών για ομοφυλόφιλους η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανιζόταν κάτω από γυμνούς άνδρες. Τότε, ο κ. Βενιζέλος δεν είχε κάνει δεκτή την παραίτηση του και έτσι αυτός τον ακολούθησε στο υπουργείο Οικονομικών.


ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ;